Kamerák kerülnek az Apple fülhallgatóiba

2024. július 2. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Két év múlva olyan fülhallgatókat dob majd piacra az Apple, amikbe kamerákat is építenek – legalábbis Ming-Cse Kou elemző szerint. Nem arról van szó, hogy zenehallgatás közben felvételeket készíthetnénk az AirPodsszal, hanem arról, hogy infrakamerákat szerelnek beléjük, amikről állítólag jobb lesz a térbeli hangzás.

Kou mindezt az ellátólánci kapcsolataira hivatkozva írja. Szerinte a már most is nagy Apple-beszállítónak számító, kínai–tajvani Foxconn szolgáltatná a kamerákat, amikből az Apple a piaci viszonyok figyelembevételével évente 18-20 millió darabot rendelne, ami 10 millió AirPodsra elég.

Az elemző szerint a kamerák leginkább akkor bizonyulnak majd hasznosnak, ha az ember a Vision Pro headsettel egyszerre használja az AirPods füleseket, mert az infrakamerák segítségével sokkal élethűbb lenne a térbeli hangzás, mert ahogy az ember a fejét forgatja, a fülhallgató pontosabban tudja, melyik irányból küldje majd a hangot.

Az infrakamerák nemcsak erre jók, hanem arra is, hogy észleljenek például kézmozdulatokat, így később akár érintés nélkül is lehetne irányítani a fülhallgatókat. Az Apple-nek van nagyjából ezt lefedő szabadalma. A cég már amúgy is dolgozik némileg hasonló megoldáson: az iOS18-ba a tervek szerint bekerül például az, hogy AirPods fej-/fülhallgatókkal a fülünkben egy bólintással vagy egy fejrázással felvehessük vagy letehessük a telefont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!