Még mindig nem szabadultunk meg tőle teljesen: újabb Covid-variáns bukkant fel

2024. június 29. – 21:48

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi olimpia lehet majd a melegágya egy új Covid-variánsnak a szakértők szerint. Az omikron új variánsa, a FLIRT Amerikában bukkant fel, de már Olaszországban is elterjedt. Kemenesi Gábor virológus az RTL Klubnak arról beszélt, hogy a FLIRT már jelen van, annyira, hogy már Magyarországon is megjelenhetett.

Nem szabadultunk még mindig meg a koronavírustól, világszerte újra emelkednek az esetszámok. A szakértők szerint a nagyobb tömegrendezvények, a foci-EB, az olimpia és a nyári utazások is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a fertőzöttek száma meg fog nőni. Kemenesi szerint érdemes újra maszkot hordani a nagy tömegben.

A FLIRT általános légúti tünetekkel rendelkezik. Főként az időseknek, a kockázati csoportban lévőknek érdemes vigyázniuk magukra.

Fontos azért azt is leszögezni, hogy ez a Covid már nem a két-három évvel ezelőtti covid, és amikor arról beszélünk, hogy megnő a megbetegedések száma, gondoljuk mindig hozzá, hogy mindez szerencsére nagyságrendekkel marad el a korábbi állapotoktól. Erről tavaly ősszel is írtunk, amikor újabb Covid-hullám jelent meg a láthatáron.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!