Kiszedik a ChatGPT egyik hangját, mert sokak szerint túlságosan hasonlított Scarlett Johanssonra

2024. május 20. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az OpenAI kiszedi a ChatGPT-ből az egyik beszédhangot, miután az többek szerint túlságosan is hasonlított Scarlett Johansson színésznőre, írja a BBC.

A mesterséges intelligenciában élen járó OpenAI május közepén jelentette be az új modelljét, amely natívan képes valós idejű, gyakorlatilag teljesen késleltetésmentes beszélgetést folytatni, nemcsak írott szöveg, hanem videók, képek és hangok alapján is. Az is kiderült, hogy a GPT-4o-nak nevezett modell a következő hetekben fokozatosan érkezik majd meg, a cég pedig azt is bejelentette, hogy a jelenlegi csúcsmodellel ellentétben mindenkinek ingyenesen elérhetővé teszi ezt.

Az új fejlesztésekkel a ChatGPT-t egyébként is többen hasonlították a 2013-as A nő (Her) című filmhez. Ebben Scarlett Johansson adta az egyik főszereplő, a mesterséges intelligenciával rendelkező operációs rendszer hangját, amibe Joaquín Phoenix karaktere beleszeretett.

Az OpenAI szerint a ChatGPT elérhető hangjait gondosan választották ki egy öt hónapon átívelő folyamat részeként, többek között szinkronszínészek, ügynökségek, castingosok részvételével. A vállalat azt is jelezte, hogy az említett hang egy színésznőé, és nem az volt a céljuk vele, hogy Johanssont utánozza.

A BBC azonban hozzáteszi, hogy az új modell május 13-i bejelentésekor Sam Altman, az OpenAI vezetője az X-en utalt a film címére egy posztjában. Az OpenAI most azt írta az X-en, hogy egyelőre felfüggesztik az öt hangból a Sky használatát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!