Önt sem keltette fel az iPhone-ja az elmúlt napokban? Nincs egyedül!

2024. május 2. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

A több milliós nézettségű TikTok-videók után az NBC Today nevű reggeli műsorában és a sajtóban is megjelent már az a nehezen beazonosítható mennyiségű felhasználót érintő probléma, hogy néhány iPhone-on jobb esetben halkan, rosszabb esetben meg sehogyan sem szólal meg az ébresztő.

Az elmúlt időszakban a közösségi médiában, de főleg a TikTokon számoltak be arról többen is, hogy az iPhone-juk nem kelti fel őket. A videók alapján főleg az iPhone 15-öknél jelentkezett a probléma, de a hozzászólások alapján korábbi modelleknél is előfordult, szóval nem csak a legújabb modell tulajdonosai szívhatnak vele. TikTokon több praktikát is felvetettek, amivel állítólag orvosolni lehet a dolgot,

  • az egyik elég magától értetődő, eszerint azt kell megnézni, hogy a Beállítások→Hangok és haptikus jelzések menüpontban nincs-e véletlenül lehúzva a csengőhang és a jelzések hangereje,
  • a másik pedig az, hogy a Beállítások→Face ID és jelkód menüpontban ki kell kapcsolni a figyelemérzékelő funkciókat, amitől egyből kikapcsolhat az ébresztő, ha az ember félálomban ránéz a képernyőre.

Utóbbi egy frissítés óta állítólag nem működik, az Apple hivatalosan az előbbit ajánlja az érintetteknek, ami a hivatalos honlapon is szerepel a potenciális megoldások között az ébresztésről szóló aloldalon. A cég a Today beszámolója szerint tud a problémáról, és már dolgozik is a kijavításán, de azt egyelőre nem árulták el, hogy mi áll a háttérben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!