Angliában leeresztettek egy focilabda méretűvé dagadt sünt

2024. április 19. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

A cikk címe hihetetlennek hangzik, pedig igaz, tényleg levegőt kellett kiengedni egy beteg sünből, hogy visszanyerje normális méretét.

Az angliai Gloucestershire-ben talált sün úgynevezett ballonszindrómában szenvedett, a bőre és vázizomrendszere közé került levegőtől puffadt hatalmas méretűre. Akkorára, hogy egy buszról is észrevették a mezőn.

Az állatot a Wild Hogs Hedgehog Rescue nevű sünmentő szervezethez vitték, ahol Emily Harper vette kezelésbe. „Leeresztettem a sündisznót egy széles átmérőjű injekciós tűvel, hogy kiengedjem a bennrekedt levegőt. Fájdalomcsillapítást és antibiotikumot kapott, és elvitték állatorvosunkhoz” – mondta a Guardiannek a szervezet vezetője.

A ballonszindrómás sün leeresztés előtt – Fotó: Wild Hog Hedgehog Rescue / Facebook
A ballonszindrómás sün leeresztés előtt – Fotó: Wild Hog Hedgehog Rescue / Facebook

A Bounce nevet kapó nőstény sünt ezután megröntgenezték, hogy van-e belső sérülése, majd befejezték a leeresztését. Legalább egy hétig még gondozni fogják, és folytatják gyógyszeres kezelését.

„A léggömbszindróma a sündisznókra jellemző. A bőr és testük vázizomrendszere között rés van. Ha seb keletkezik, fertőzés kerülhet a résbe. A külső bőr meggyógyul, és a fertőzés beszorul a belsejébe, és gázok szabadulnak fel, amelyek hatására a sündisznó ballonná dagad. Ez rendkívül fájdalmas, és végzetes, ha nem kezelik. A sündisznó nehezen tudott járni, amikor bekerült, és a bőre erősen megfeszült. Néha a ballonszindrómát átszúrt tüdő vagy emfizéma okozhatja, de ezeket kizárták a röntgenfelvételen” – mondta Harper.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!