Az Apple méregdrága kevert valóságos szemüvegével csempésznek intimitást a videóikba amatőr pornósok

2024. április 9. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

A VR-pornó nem új, de rengeteg korlátja van, ezért leginkább a profi stúdiók kísérleteznek vele. A 404 Media viszont most egy amatőr párról ír, akik találtak egy – részleges – megoldást a problémára.

Damien és Diana Soft a járvány közben jöttek rá, hogy ha már hobbiból amúgy is felveszik az együttlétüket, akár pénzt is kereshetnének vele, így 2021-ben regisztráltak az Onlyfansra, majd a PornHubra és a Fanslyra.

„Nagyjából egy évvel azután, hogy Dianával elkezdtük megosztani a szexvideóinkat, elgondolkoztam azon, hogy van-e vajon olyan igazi pár, aki megpróbált VR-pornót csinálni (…), és gyorsan arra jutottam, hogy szinte egyáltalán nem létezik ilyen”

– mondta Damien a 404 Mediának.

Ahogy a videók felvétele és megosztása egyre könnyebbé és olcsóbbá vált, felfutott az amatőr felnőttfilmes ipar, jelentős részben azért, mert az igazi párok gyakran autentikusabbak. Damien szerint ez még inkább jellemző a VR-pornóra, amivel szinte csak a nagy stúdiók foglalkoztak, és ami szerinte még mesterségesebb.

„Ez nemcsak a VR-stúdiók hibája, hanem a virtuális valóság jelenlegi állapotából ered. Nehéz az intim együttlét, amikor egy hatalmas kamera van az arcodban, egy bizonyos távolságban kell maradnod, és nem fordulhatsz egyik oldalról a másikra, mert megszédül a néző.”

Softék is kísérleteztek egy Canon fényképezőgéppel és dupla lencsékkel, de csak néhány olyan videót tudtak így készíteni, amivel elégedettek voltak. Aztán az Apple bejelentette az 1,2 millió forintos Vision Pro headsetet, ami beépített kamerájával úgy tud videózni, hogy közben a viselő is minden lát. Több filmet egy iPhone 15 Próval vesznek fel, egy külön alkalmazással, ami 3D-s videókat csinál, és ezeket már a Vision Pro is le tudja játszani. De a headset beépített kamerája sokkal jobb videót csinált, így feladtak egy kis intimitást a minőség érdekében.

Sokan adtak nekik tanácsot fórumokon, így vettek új pántokat, hogy kényelmesebb legyen a headset. Így most olyan videókat készítenek, amiken szerintük nem érződik, hogy elveszne egy kis bensőségesség az arcra csatolt műanyagdoboz miatt. Azonban hamar egy új problémával szembesültek: hogy csinálnak belőle pénzt?

Az Apple híresen pornóellenes, nem enged be azzal foglalkozó alkalmazásokat az alkalmazásboltjába. Ez még Steve Jobs öröksége, mert az alapító kijelentette, hogy az iPhone nem pornóra való, arra ott az Android.

A megoldás az volt, hogy egy zip-mappába tömörítve, MV-HEVC formátumban árulják a videókat, amik így azonnal kompatibilisek a Vision Próval, de más formátumban is feltöltik a filmeket, hogy más gyártók headsetjével is meg lehessen nézni őket. Ezeket saját oldalukon árulták, ahol a vásárlók Stripe-on és Paypalon keresztül is fizethettek. Azonban mindkét platform pornóellenes, így két nap után megvonták tőlük a szolgáltatást. Ezalatt 80 videót tudtak eladni.

A megoldás most az, hogy egy rendkívül hivatalos és bürokratikus úton át sikerült megegyezniük egy bankkal, de az elvárta, hogy az oldalukon ne legyen link se közösségi oldalakra, se az Onlyfansra vagy a PornHubra. Emiatt egy teljesen új oldalt kellett létrehozniuk.

Az elmúlt néhány hónap során Softék megértették, hogy a potenciálisan jelentős kereslet ellenére miért nem csinál több amatőr pár VR-pornót. Magas a belépési költség, változó mértékben macerás a forgatás, attól függően, milyen megoldást választanak, és nem egyszerű pénzzé tenni a videókat. Ettől függetlenül abban bíznak, hogy a VR népszerűsödésével mindez egyszerűbbé válik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!