Önt is kidobta a Facebook? Nincs egyedül!

2024. március 5. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délután fél 5 előtt váratlan meglepetésben volt része mindenkinek, aki éppen használta a Facebookot, a rendszer ugyanis egyik pillanatról a másikra mindenkit kiléptetett pécén és telefonon is. Ezután sem a Facebookra, sem a Messengerre nem lehetett belépni, és az Instagram sem működött rendesen, bár ott nem dobott ki senkit a rendszer, csak nem frissült az alkalmazás.

A hibát bő egy órával a leállás kezdete után a jelek szerint sikerült orvosolni, és nem sokkal később az Instagram is elkezdett frissülni. Eleinte többen arról számoltak be, hogy nem kapják meg a bejelentkezéshez szükséges kódot, de később ők is vissza tudtak lépni a fiókjukba.

A kihajítás után többeknek azt mondta a rendszer, hogy nem jó jelszót írtak be, akiknek pedig sikerült belépnie, azokat egy hibaüzenet fogadta. Az már a szerkesztőségi cseten is látszott, hogy nem egyéni a probléma, de a Twittert átpörgetve szerte a világon ugyanez a helyzet. A Downdetectoron is ugyanez látszott, egy perc alatt 44 ezer bejelentés érkezett, néhány percre rá pedig már több mint 300 ezren jelezték, hogy valami baj van.

Ugyanitt az is látszott, hogy az X-szel (korábban Twitter) és a Google szolgáltatásaival is több embernek volt baja. A mi tapasztalataink alapján a YouTube valamivel lassabb volt, az X viszont tökéletesen ment, ahogy azzal Elon Musk már el is dicsekedett. A Meta hivatalos státuszoldala sem működött rendesen, de a Meta alá tartozó vállalati kommunikációs platform, a Workplace aloldala igen, itt az látszott, hogy a bejelentkezéssel és a regisztrációval voltak komoly bajok.

Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója az X-en magyar idő szerint öt óra körül azt írta, hogy tudnak a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson, de az nem derült ki, hogy mi a gond. Stone magyar idő szerint negyed 7-kor azt írta, hogy a hibát sikeresen elhárították, és elnézést kért az okozott kellemetlenségért.

A Facebooknak legutóbb 2021-ben volt hasonló méretű leállása, azt több óráig tartott orvosolni. Akkor az volt a probléma, hogy egy konfigurációs hiba miatt a Facebook szerverei nem tudnak kapcsolódni az internethez. Akkor az is kiderült, hogy a Facebook nélkül egy rakás más szolgáltatás sem működik, ami jól mutatta, hogy mennyire ijesztően messzire nyúlnak a cég csápjai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!