Az internet új időelcsesző slágerjátékában megalkothatjuk Istent, Batmant, a frankfurti virslit, és aztán össze is gyúrhatjuk a hármat

2024. február 9. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

A legjobb legrosszabb játékok azok, amik böngészőben futnak, távolról nézve nem is tűnnek játéknak, nincs se céljuk, se értelmük, és mégsem lehet abbahagyni őket. Az ilyen időrabló-produktivitásromboló dolgokat rendszerint imádja az internet népe, legalábbis az internet népének az a része, ami irodai munkát végez, vagyis hát kéne végeznie, de inkább ilyesmikkel szórakozik. Mint annak idején a Password Game volt. Vagy most az Infinite Craft, ami ugyanannak a programozónak az agyából pattant ki, és a végletekig letisztult, tulajdonképpen istent játszhatunk benne, a teremtés csodájával szórakoztatva magunkat.

Kezdetben van egy nagy üres területünk és négy kiinduló építőkockánk, a négy őselem: tűz, víz, föld, levegő. Ha ezeket kombináljuk, újabb építőkockákat kapunk, a vízből és a földből például növény lesz, ha arra ráteszünk egy tüzet, abból füst, ahhoz hozzáadunk egy tüzet és vulkánt kapunk, a vulkánt a vízzel kombinálva lávát, és így tovább, az ember hirtelen azt veszi észre, hogy már fél órája rakosgatja a kirakóst ötletszerűen, és egyszer csak megalkotja Harry Pottert, a másnaposságot vagy az időgépet.

Fotó: Infinite Creation
Fotó: Infinite Creation

A lényeg, hogy bármit bármivel lehet kombinálni a végtelenségig, hogy egyre újabb és egyre hülyébb tárgyakat, lényeket vagy elvont fogalmakat alkossunk. A legnagyobb sikerélmény, amikor olyasmire bukkanunk, amire még a világon senki a játék felhasználói közül, az ilyen felfedezésekért külön meg is dicsér a játék. Nekem például ilyen volt a repülő ananászszaurusz, illetve a Darth Croxit, ami Darth Vader, a krokodil, és a Brexit kombinálásából születik, és a mélyebb filozófiai jelentése számomra még nem állt össze, de csak idő kérdése.

Néha egészen váratlan asszociációkkal szórakoztat a játék, például a szar és a bajusz kombinációjából kihozza Hitlert, akihez ha pénzt adunk, megkapjuk Donald Trumpot – és itt már sejthetjük, hogy az Infinife Craft miért is kavar akkora hullámokat az online közbeszédben.

Állítólag Istent is meg lehet alkotni, ami nekem még nem sikerült, de Batmant és a Mikulást igen, és ez nem tudom, mit árul el rólam. Amúgy Batman és a Mikulás kombinálása zsákutca, Mikulás marad utána. Viszont Mikulás és a frankfurti virsli összeadásából megkapjuk a karácsonyt, amihez hozzáadhatjuk a tequilát, és máris felfedeztük a boldog karácsonyt, amire újra rápróbálhatunk Batmannal, és… áh, nem is folytatom.

A játék egyébként sokkal szórakoztatóbb és még talán annál is sokkal nagyobb hülyeség, mint ahogy az előző pár bekezdés alapján tűnik, viszont elsöprően népszerű, milliók szabadultak rá pár nap alatt. Itt lehet csatlakozni hozzájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!