Hamarosan véget érhet az Apple Pay egyeduralma az uniós iPhone-okon

2024. január 20. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan az Apple Payen kívül más fizetési szolgáltatók appjait is lehet majd használni az iPhone-okon az Európa Unióban – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy az Európai Bizottság pénteken hivatalosan közzétette az Apple tervét az NFC-technológiás fizetés megnyitásáról.

A dokumentum feltöltését észlelő Hvg.hu összefoglalója szerint a cég és a Bizottság között 2020 óta zajlik a csörte az Apple Pay körül, az unió versenyjogi szabályainak ugyanis nem felel meg, hogy az iPhone-okon csak a márka saját fizetési funkciója használható. Az uniós szerv még 2020-ban indított monopóliumellenes vizsgálatot az Apple ellen emiatt, majd három év után jelentős fordulat állt be az ügyben: felmerült, hogy a cég a bírság elkerülése érdekében maga nyithatja meg az NFC-s mobilfizetések lehetőségét más szolgáltatók előtt. A cég korábban is meghátrált egy ügyben az EU-val szemben, így kerül sor a telefontöltők egységesítésére az új modelleknél.

Az erről szóló terv már a Bizottság honlapján is olvasható, az uniós szerv most az Apple riválisainak véleményezését várja a javaslatokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!