Február elején jelenik meg az Apple méregdrága kevert valóságos szemüvege

2024. január 8. – 19:08

Másolás

Vágólapra másolva

Bő fél évvel azután, hogy az Apple hivatalosan is leleplezte a Vision Pro névre hallgató kevert valóságos szemüvegét, a megjelenési dátumot sem titkolják többé, a cég hétfői bejelentése szerint január 19-én indul az előrendelés, és február 2-ától lehet majd megvenni, de kizárólag az Egyesült Államokban.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója azt írta, hogy eljött a térbeli számítógépezés kora, az Apple Vision Prót a legfejlettebb szórakoztató elektronikai terméknek nevezte, amelyet valaha megalkottak, és azt is kijelentette, hogy a forradalmi és mágikus kezelőfelülete teljesen át fogja formálni az életünket. Hogy ez tényleg így lesz-e, az egy hónap múlva kiderül, de azt azért érdemes megemlíteni, hogy a legfapadosabb, 256 gigás modellért is 3499 dollárt, vagyis mai árfolyamon kicsit több, mint 1,2 millió forintot kell kiperkálni.

Ez azért még az Egyesült Államokban sem kevés pénz egy teljesen új termékért, és az sem feltétlenül segít, hogy az Apple a legtöbb versenytársával ellentétben a többi termékéhez hasonlóan elsősorban személyes használati tárgyként kezeli – például azzal, hogy az iPadekhez hasonlóan nem lehet rajta több felhasználót létrehozni. Így aztán itt nem fog működni az, hogy veszünk egy ilyet, aztán az egész család használja, miközben például egy Meta Questet négyen is tudnak nyúzni.

Vendégfelhasználó persze lesz, de ez jóval macerásabb, például mert minden egyes alkalommal több perces kalibrálás, és természetesen külön lencse is kell hozzá, amiből a sima 99, a dioptriás pedig 149 dollár lesz majd – ez durván 34 ezer és 51 ezer forintnak felel meg. Arról egyelőre nincs hír, hogy Amerikán kívül mikor, milyen áron lesz elérhető a szemüveg, de korábbi pletykák alapján valamikor az év végén, vagy jövő év elején lehet számítani rá. Hogy mit tud az Apple szemüvege, arról a bejelentéskor írtunk bővebben, ezt a cikket ide kattintva tudják elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!