Novák Katalin összefutott Károly királlyal az ENSZ klímacsúcsán

2023. december 1. – 18:42

Másolás

Vágólapra másolva

A fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség – jelentette ki Novák Katalin a COP28-on az MTI szerint.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján Novák arról beszélt, hogy szerinte nem a túlnépesedés a probléma. A bolygóért való felelősségérzet előfeltétele, hogy érezzük az élet folytatásának felelősségét is – mondta a magyar államfő, megoldásként felvázolva: ne tántorítsuk el a fiatalokat a gyermekvállalástól, szüntessük meg a félelem kultúráját és Ferenc pápára hallgatva mondjunk igent az életre.

Novák arról is beszélt, hogy Magyarországé „a világ egyik legambiciózusabb klímaprogramja”, jelentősen csökkentettük a szén-dioxid-kibocsátásunkat, miközben növeltük a gazdasági termelékenységet. Magyarország élen jár a zöldenergia előállításában és tárolásában, és nem mondunk le a kibocsátásmentes atomenergia felhasználásáról sem – hangsúlyozta a köztársasági elnök.

A klímaválságot, a szegénységet, az egyenlőséget, a biológiai sokféleséget, a vizet és a demográfiai jégkorszak jelenségét csak együtt lehet értelmezni – hangsúlyozta a köztársasági elnök, rámutatva: a Földet gyermekeinknek kell megóvnunk.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciájának (COP) idén az Egyesült Arab Emírségek ad otthont Arról, hogy mit várhatunk az eseménytől, idén is csalódást okoz-e majd a találkozó, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A csúcstalálkozón mintegy 80 ezer küldött, köztük 140 állam- és kormányfő vesz részt. A konferencián Novák összefutott III. Károllyal is, amiről az államfő a Facebook-oldalán adott hírt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!