„Shake it off” – énekelte Taylor Swift, és a föld szó szerint megremegett Seattle-ben

2023. július 29. – 08:17

„Shake it off” – énekelte Taylor Swift, és a föld szó szerint megremegett Seattle-ben
Taylor Swift egyik fellépése a kaliforniai Carsonban 2019 nyarán – Fotó: Mario Anzuoni / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű földrengést mértek az egyesült államokbeli Seattle-ben, amikor Taylor Swift koncertezett a Lumen Fieldben, írja a CBC szeizmológusok adataira hivatkozva. Stílusosan legismertebb slágere, a Shake it off szólt ekkor, és Swifties néven emlegetett rajongói nem is fogták vissza magukat.

Jackie Caplan-Auberbach, a Nyugat-washingtoni Egyetem geológia tanszékének professzora szerint a popsztár kétszer akkora földmozgást idézett elő, mint amikor a Seattle Seahawks NFL-csapatának játékosa, Marshawn Lynch győzelmet érő touchdownt ért el 2011-ben. A tudós persze azonnal le is hűtötte a kedélyeket, mert hozzátette, hogy a dübörgő basszusra is kilenghetnek a szeizmométerek, és földtani mércével mérve a 2,3-as erejű rengés elhanyagolhatónak számít.

Szegény Karácsony Gergelynek Bécsig vagy Varsóig kell utaznia, hogy ebben az élményben része lehessen. A főpolgármester ugyanis hiába hívta Budapestre Taylor Swiftet, egyelőre nem látogat el hozzánk.

A 33 éves amerikai popsztár 1963 augusztusa óta az első női és az első élő szólóelőadó, akinek egyszerre tizenegy albuma van a legjobb kétszáz nagylemez listáján. Az abszolút rekordot Prince tartja tizenkilenc nagylemezzel, idézte az MTI a Billboard adatait.

A földrengésekről két tudományos cikket ajánlunk olvasóink figyelmébe:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!