Öt nap alatt százmillió felhasználót regisztrált a Threads

2023. július 10. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter riválisaként indított Threads alkalmazásra kevesebb mint öt nap alatt több mint százmillió felhasználó regisztrált, megdöntve ezzel a ChatGPT mesterségesintelligencia-eszköz leggyorsabban növekvő fogyasztói alkalmazás rekordját, írja a AFP News. A ChatGPT-nek két hónapra, a TikToknak kilenc hónapra, az Instagramnak pedig két és évre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a bűvös százmilliós számot.

A szerdán késő este az Apple és az Android alkalmazásboltokban száz országban elindult Threads a Quiver Quantitative online adatszolgáltató szerint a magyar idő szerint hétfőn reggel 9-kor lépte át a százmillió felhasználót. Az alkalmazás Európában még nem érhető el, mert anyavállalata a Meta még nem tudott eligazodni az Európai Unió adatvédelmi jogszabályaiban.

A Threads egyébként részben azért jött létre, hogy megszerezze a Twitterben csalódott felhasználókat. A Twitternek a becslések szerint mintegy 200 millió rendszeres felhasználója van, de többször is fennakadásokba ütközött, mióta Elon Musk tavaly megvásárolta a platformot, és elbocsátotta több ezer alkalmazottját. A Tesla és a SpaceX főnöke sok felhasználót elriasztott azzal, hogy a korábban ingyenes szolgáltatásokért díjakat vezetett be, és a betiltott jobboldali fiókokat visszaengedte a platformra.

Az utóbbi időben a Twitternek több riválisa is megjelent, de a legtöbbjük nem képes a trónfosztáshoz szükséges mértékben növekedni, a Threadsnek viszont könnyebb dolga van, mert az Instagramhoz kapcsolódik, amelynek több mint egymilliárd rendszeres felhasználója van.

Elon Musk korábban azzal is fenyegetőzött, hogy bepereli a Metát üzleti titkok és szellemi tulajdon ellopása miatt, de ezeket az állításokat a Facebookot és a WhatsAppot is birtokló vállalat tagadja. Musk rivalizálásba keveredett a Meta vezetőjével, Mark Zuckerberggel, erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!