Elon Musk cége állást ajánlott egy 14 éves egyetemistának

2023. június 12. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk űrkutatással foglalkozó cége állást ajánlott egy 14 éves fiúnak, aki a tervek szerint még ebben a hónapban végez a Santa Clara Egyetem mérnöki karán, majd szoftvermérnökként munkába áll a SpaceX-nél – írta a Los Angeles Times.

Kairan Quazi kétéves korában már összetett mondatokban beszélt, óvodásként a rádióban hallott híreket mesélte a nevelőinek és óvodás társainak. Amikor kilencéves volt, úgy érezte, hogy az iskolai feladatok nem jelentenek számára elég kihívást. Ekkor a szülei, a tanárai és gyermekorvosa is egyetértettek abban, hogy készen áll a haladóbb tanulmányokra, így végül a kaliforniai Las Positas College-ban kötött ki. „Úgy éreztem, hogy azon a szinten tanulok, amilyen szinten tanulnom kell” – mondta Kairan, aki később átiratkozott a Santa Clara Egyetemre.

„Azt hiszem, az egyik dolog, amit igazán szeretnék elérni a történetem elmesélésével, az az, hogy a befolyásos pozíciókban lévő vezetők remélhetőleg megkérdőjelezik az előítéleteiket és téves elképzeléseiket. Bízom benne, hogy ezzel több hozzám hasonló ember előtt nyitom meg az utat” – mondta Kairan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!