Egy hamburger ebédre? Csak ha mamuthúsból van, az sokkal finomabb!

2023. május 3. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Paleo nevű belga startup azt állítja, hogy gyapjasmamut-fehérjét adtak egy növényi alapú hamburgerpogácsához, az így elkészült burger pedig finomabb volt, mint a marhából készült verzió – írja a Business Insider. A vállalat olyan állati fehérjéket fejleszt ki, amelyek a marhahúsban, csirkébe, sertésben, vagy akár mamutban találhatók meg. Ezeket bármilyen húspótlóhoz hozzá lehet adni, hogy azoknak húsos íze legyen.

Az élő állatokban a mioglobin az a fehérje, ami az oxigént tárolja az izmokban, ettől látszik vörösnek a hús. A Paleo most ázsiai és afrikai elefántokból származó mioglobin géneket kevert össze egy 1,2 millió éves fosszíliából származó mamut génszekvenciájával. A Paleo szerint a mesterséges mamuthúsuk kóstolással és kémiai teszteléssel is finomabbnak tűnt, mint a marhahúst imitáló termékük.

Ahogy a globális felmelegedés egyre égetőbb problémává válik, és ahogy egyre szembetűnőbbek a húsipar borzalmai, úgy lesz fokozatosan közérdeklődés tárgya a mesterséges, laboratóriumban előállított hús. Erről a jelenségről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!