Újra lehet társalogni a ChatGPT-vel Olaszországban

2023. április 28. – 22:43

Másolás

Vágólapra másolva

Az ideiglenes tiltás után újra lehet használni Olaszországban a ChatGPT-t – tudósított az AP. A olasz hatóságok azért tiltották le a mesterséges intelligenciához való hozzáférést március végén, mert arra jutottak, hogy a szolgáltató OpenAI nem rendelkezik megfelelő jogi alappal ahhoz, hogy annyi információt gyűjtsön be a felhasználóktól, amennyit most szokot. Valamint ahhoz sem, hogy ezt a rengeteg adatot az MI tanítására használja.

„A ChatGPT ismét elérhető az olaszországi felhasználóink számára” – közölte a San Francisco-i székhelyű OpenAI emailben. „Örömmel üdvözöljük őket újra, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a magánéletük védelme mellett”.

A szabályoknak megfelelővé tett weboldal tájékoztatást ad arról, hogyan gyűjti és használja fel a ChatGPT-t működtető algoritmusok tanítgatásához szükséges adatokat. Emellett az uniós felhasználók egy új űrlapon jelezhetik, ha nem járulnak hozzá az adataik ilyen jellegű felhasználásához, és olyan funkciót adtak hozzá az oldalhoz, amellyel a regisztrációkor ellenőrizni lehet a felhasználók életkorát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!