Egymillió dolláros vérdíjat tűzött ki Elon Musk a Twitteren

2023. április 2. – 22:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter is csatlakozik a többi nagy social media céghez, és lemásolják a TikTok „For You” funkcióját, és ezzel a lendülettel meg is mutatták az algoritmus kódrendszerét a transzparencia jegyében. Nem sokkal később Elon Musk tulajdonos már vérdíjat volt kénytelen kitűzni, hogy megtalálja azokat, akik olyan bothálózatokat üzemeltetnek, amelyekkel ártani lehet egyes felhasználók láthatóságának és elérésének.

A Business Insider azt írja, hogy sokan már el is kezdték elemezni a forráskódot, amiből kiderül, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel látják mások a posztjainkat Twitteren, ha egészséges az aránya a követőink számának és azoknak a profiloknak, amelyeket mi is követünk, illetve ha ott van a kis kék pipa a nevünk mellett, amiért ugyebár pénzt kér a szolgáltatás.

Ezután kezdett el egyre több felhasználó beszélni arról, hogy a Twitter belső rendszere kijátszható, és nagyon sokan ki is játsszák. Ugyanis ha egy felhasználót sokan letiltanak, lenémítanak vagy jelentenek valami miatt, akkor csökken a láthatósága és az elérése. Ezt használják ki bothálózatokkal egyesek, hogy rengeteg kamuprofillal befolyásolják bizonyos felhasználók elérését úgy, hogy szisztematikusan tiltják, némítják és jelentik a rendszernek.

A portál azt is írja, hogy Musk a jövőben még nagyobb hatalmat adna az előfizetőknek, így a For You funkcióba például csak azok a profilok kerülhetnének, akik fizetnek a Twitterért. Ezek között elképzelhető, hogy nem lesz ott a New York Times, ugyanis az amerikai újság jelezte, hogy ők bizony nem fognak azért fizetni, hogy a Twitter hiteles forrásnak tekintse őket, mire pillanatok alatt eltűnt a hitelesítő kék pipa a profiljukról, Musk pedig nem sokkal később olvashatatlannak titulálta az újságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!