További 200 alkalmazottat elküldenek a Twittertől, Elon Musk megvédte a rasszizmussal vádolt képregényírót

2023. február 27. – 16:24

Másolás

Vágólapra másolva

Megint szolgáltatja a beszédtémát Elon Musk: azon túl, hogy újabb 200 embert küld el a Twittertől, közöttük azt az alkalmazottat is, aki hálózsákban az irodájában aludt, hogy tartani tudja a határidőket, közben pedig bevédi azt a képregényírót, akinek rasszista megnyilvánulásai miatt amerikai lapok tömege bojkottálja a munkáját.

A New York Times információi szerint a Twittertől legalább 200 alkalmazott távozik a következő leépítési körben. A közösségi oldal jelenlegi, 2000 fősre becsült munkaerő 10 százalékát bocsátotta el. Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója októberben is tisztogatást rendezett, akkor a 7500 alkalmazottjának mintegy 50 százalékát rúgta ki.

Az elbocsátottak között volt Esther Crawford termékmenedzser is, ami már csak azért is furcsa, mert ő lelkes támogatója volt a Musk által csak Twitter 2.0-nak nevezett ámokfutásnak. A nő neve azért lehet ismerős, mert korábban fotót osztott meg magáról, ahogy hálózsákban alszik a Twitter főhadiszállásán, hogy tartani tudja a Musk által előírt szigorú határidőket. Többen úgy gondolták, hogy a termékmenedzser akár a cég következő vezérigazgatója is lehet.

Közben Musk a Twitteren bevédte Scott Adamsot, azt a képregényírót, aki egy videójában rasszista megnyilvánulásokat tett. A képregényes dührohamát az váltotta ki, hogy egy közvélemény-kutatás megkérdezte az amerikaiakat, hogy mit gondolnak a következő állításról: „It's OK to be white”, vagyis rendben van fehérnek lenni. A fekete válaszadók 53 százaléka egyetértett ugyan a kijelentéssel, de a tartózkodók mellett volt 26 százaléknyi válaszadó, aki kifejezetten nem értett egyet ezzel az állítással. Adams gyűlöletcsoportnak nevezte a feketéket, és kijelentette, hogy többet nem akar nekik segíteni.

A vitáról szóló tweetre válaszolva Musk vasárnap azt mondta, hogy a média „rasszista”. Nem kritizálta Adams megjegyzéseit, de azt mondta, hogy „az amerikai média nagyon sokáig rasszista volt a nem fehérekkel szemben, most pedig a fehérekkel és az ázsiaiakkal szemben az”.

Musk később egyetértett egy tweettel, amely szerint Adams megjegyzései „nem voltak túl jók”, de „volt bennük igazság”. Emellett azzal vádolta a médiát, hogy a rendőri erőszak fekete áldozataival aránytalanul sokat foglalkoznak a rendőri erőszak fehér áldozataival szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!