Újabb kínai webáruház tarol Amerikában

2023. február 21. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly kihívót kaptak Amerikában az olyan olcsó (és általában felesleges) dolgokat végtelen mennyiségben kínáló online boltok, mint az AliExpress és a Wish, a letöltési listákat ugyanis tavaly november óta egy új, Temu nevű platform vezeti. A Temu szintén kínai, az a PDD Holdings áll mögötte, amely az egyik legnépszerűbb kínai webáruház, a Pinduoduo mögött is – írja a CNN.

Ha valaki vásárolt már valamelyik filléres webáruházban – melyek közé a fent említett három mellett nyugodtan be lehet venni a kifejezetten ruhákra fókuszáló, ugyancsak kínai Sheint is –, valószínűleg nem fog nagyon meglepődni azon, ahogy a Temu működik. A platform sikerének alapját itt is az ingyenes szállítás, az alapból is nagyon alacsony árak és a sokszor hajmeresztő mértékű villámleárazások adják. A szállításra itt is heteket kell várni, de a Temu egyelőre nemcsak az olyan hagyományos(abb) webáruházak árait veri, mint az Amazon, hanem a kínai versenytársakét is.

Így aztán nem meglepő, hogy az Amerikában tavaly szeptemberben indult platform hamar nagyon népszerű lett, az utolsó negyedévben a Sensor Tower adatai szerint valósággal kilőtt. Novemberre már az App Store-ban és a Play Áruházban is ez volt a legtöbbet letöltött alkalmazás, és azóta sem lehetett letaszítani az első helyről, mostanra több mint 24 millióan töltötték le, és 11 millióan használják aktívan. Ebben persze szerepet játszott az is, hogy a Temunak is volt saját reklámja az idei Super Bowlon. A Temu néhány napja már Kanadában is elérhető, és a sikere alapján valószínű, hogy tovább fog majd terjeszkedni a következő időszakban.

Magát az alkalmazást amúgy Magyarországon is le lehet tölteni, és bár a szállításnál viszont csak az Egyesült Államokat és Kanadát lehet kiválasztani, nézelődni már most is lehet. Némi keresgélés után tényleg kijelenthető, hogy irreálisan alacsonynak tűnnek az árak, de azért nincsen túl nagy eltérés például az AliExpresshez képest, és a termékek minőségét illetően is vannak azért kérdőjelek az online értékelések szerint.

A Temu tehát nem találta fel a kereket, azt viszont érdemes kiemelni, hogy ezen a ponton a Temu rengeteg ingyen pénzt vág hozzá az emberekhez – az ingyenes szállítás mellett van szerencsekerék a regisztrációnál 100 dolláros jackpottal, minden felületen feltűnik legalább egy kupon, és ha új felhasználókat hívunk meg, akkor mindkét fél kaphat kisebb-nagyobb összegeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!