Belépési adatok nem kerültek ki, de fontosnak tartja a jelszócserét a Jófogás

2023. február 15. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

A Jófogás online apróhirdetési portál emailben kérte a felhasználóit nemrég, hogy ha 2022. december 16. után nem változtattak a jelszavukon, akkor azt legkésőbb 2023. február 15-ig, tehát máig tegyék meg. A portál azt is közölte, hogy február 16-tól már nem lehet a felületre a régi jelszóval belépni; mint írták: „Február 15. után mindenképp szükségessé válik belépéskor a jelszócsere, az azt követő időszakban már nem fogsz tudni a régi jelszavaddal belépni a Jófogásra”.

Az emailben azt írták, hogy „a Jófogás közösségének biztonsága érdekében” döntöttek a jelszóbeállítással kapcsolatos követelmények módosításáról. Az ügyfeleknek kiküldött levél – amiről először, még a hétvégén, a Media1.hu számolt be – nem tért ki arra, hogy milyen konkrét okból volt szükség erre az intézkedésre.

Az emailben a Jófogás arra is felhívja a figyelmet, hogy az eladóik az adásvétel során soha ne adják ki a vevőnek: az e-mail címüket, a netbankos belépési adataikat, a bankkártyájuk adatait, illetve a jelszavukat.

Frissítés 2023.02.15. 15:12-kor:

Megkeresésünkre a Jófogástól azt válaszolták, hogy

„Az adathalászat és a csalások elkerülésének fontos része a fiókbiztonság, aminek fontos eleme az erős jelszó. Jelenleg az internetes biztonsággal kapcsolatos tudatosság még fejlesztendő hazánkban, sokan vannak, akik ugyanazzal az egyébként régóta használt jelszóval vannak jelen több platformon is, ami könnyen ad lehetőséget a csalóknak visszaélésekre. Ilyen visszaéléseket tapasztaltunk a Jófogás oldalán is, de azt ki tudjuk zárni, hogy a Jófogás rendszeréből kerültek volna ki belépési adatok.”

Szeretnék erősíteni a biztonságot, és a jelszócserét ösztönző kampányunk az átfogó edukációs és biztonságnövelő aktivitásaik része. Idetartozik az is, hogy az eladókat a hirdetések elhelyezésének folyamatában több ponton figyelmeztetik a kockázatokra, és az is, hogy az ún. csalásmegelőzési csapat folyamatosan szűri, vizsgálja a gyanús tevékenységeket.

A jelszócserére buzdító kommunikációt tavaly év végén indították, aminek köszönhetően sok felhasználó cserélte is a jelszavát, de egy ekkora platform esetében elkerülhetetlen, hogy legyenek olyanok, akik még nem tették ezt meg. A teljes Jófogás közösség biztonságosabb felhasználói élménye érdekében küldték ki a múlt heti felszólítást, illetve szabtunk időkeretet a jelszócsere programunknak.

„A megjelölt február 15. egy hosszabb folyamat első napja, így ez nem azt jelenti, hogy mától kezdve senki nem tud belépni, a tájékoztatás arról szól, hogy ettől a naptól kezdve szakaszosan és folyamatosan tesszük kötelezővé az egyes felhasználóink számára a régi jelszavuk lecserélését. Így ha az adott felhasználónak már módosításra szorul a jelszava, kap az oldalon egy hibaüzenetet és ezzel egyidejűleg a jelszóváltoztatáshoz szükséges system e-mailt is kiküldi a rendszer. Az e-mailből elérhető linken azonnal meg tudja majd adni új jelszavát és már használhatja is tovább az oldalt.” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!