Veszélyes kórokozókat szállíthatott illegálisan Elon Musk egyik cége

2023. február 9. – 20:39

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomozást indított az amerikai közlekedési minisztérium Elon Musk egyik cége ellen, írja a Reuters. Az agybeültetésekkel foglalkozó Neuralinket azzal vádolják, hogy potenciálisan veszélyes kórokozókat szállítottak illegálisan.

A közlekedési minisztérium szóvivője azt követően nyilatkozott a Reutersnek a vizsgálatról, hogy a Physicians Committee of Responsible Medicine (PCRM), egy állatjóléti jogvédő csoport csütörtökön írt Pete Buttigieg közlekedési miniszternek az általuk szerzett információkról.

A PCRM azt mondja, hogy olyan emailek és dokumentumok birtokában vannak, amelyek szerint nem biztonságos, illegális módon csomagolták és szállították a majmok agyából eltávolított implantátumokat. Ezek az implantátumok fertőző betegségeket hordozhattak, így megsérthette vele a cég a szövetségi törvényt. A PCRM tájékoztatása szerint antibiotikum-rezisztens staphylococcusról és herpeszvírusról lehet szó, és egy 2019-es konkrét esetről, amelynek résztvevőinek egy része ma is a cég alkalmazottja.

A Neuralink olyan agyimplantátumot fejleszt, amellyel reményeik szerint segíteni tudnak bénult embereknek mozogni, és más neurológiai betegségeket gyógyítani. Decemberben egyébként már érkeztek hírek azzal kapcsolatban, hogy a Neuralinknél nyomozás folyik, amiért állítólag rosszul bánnak az állatokkal, nem biztonságosan végzik a kísérleteket, és annyira siettetik a folyamatokat, hogy emiatt több állat elpusztult vagy szenvedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!