Néhány országban már Instagramon is elérhető a csendes mód

2023. január 19. – 23:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az Instagram bejelentette, hogy mostantól az applikáción belül elérhető a csendes mód, amivel szabályozni lehet, hogy a felhasználónak milyen értesítések jelennek meg a telefonján, írja a CNN. Egyelőre csak néhány országban vezették be a lehetőséget, de hamarosan bővül majd a lista.

Ha a felhasználó bekapcsolja a csendes módot, az látszik a profilján is, és az applikáció automatikus értesítést küld róla bárkinek, aki üzenetet küld neki.

Míg a funkció minden felhasználóra vonatkozik, az Instagram a jelek szerint a tizenévesekre összpontosít. Tanulást segítő eszközként kínálja ugyanis a funkciót ahhoz, hogy a tinik esténként ezzel csökkentsék az Instagramon töltött idejüket. Ez már csak azért is hasznos lehet, mert a túlzott közösségimédia-használatnak megvannak a veszélyei, ebben a cikkünkben például a TikTokot elemeztük ki ilyen szempontból. Arról is írtunk korábban, hogy milyen egészségtelen, ha kórosan halogatjuk a lefekvést, akár a közösségi média használata miatt is.

Az eszközt először az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon engedélyezik, és a jövőben további országokat is terveznek hozzáadni a listához.

Hasonló csendes mód egyébként a Facebook applikációjában is létezik, ennek is az a célja, hogy az értesítések ne ugorjanak fel a telefonon, és a felhasználó kevesebb időt töltsön a képernyő előtt. A Facebookon és az Instagramon is mi állíthatjuk be, hogy mettől meddig szeretnénk a csendes módot aktiválni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!