Elon Musk újabb nagy ötlete: TikTok-stílusú For You-oldalt hoz létre a Twitter

2023. január 11. – 06:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter lépéseket tesz, hogy létrehozzon a saját felületén egy olyan For You-szerű élményt, amit most a TikTok kínál – írja a Mashable. A For You azt jelenti, hogy a TikTok algoritmusa a felhasználó aktivitása (lájk, megosztás, továbbküldés stb.) alapján személyre szabott tartalmat tol az arcába kínál neki minél nagyobb arányban (amúgy ha még lemaradt volna róla, a Telex Tiktokját itt tudja bekövetni, nem nagy kunszt, és minden sokkal jobb lesz).

Visszatérve a Mashable hírére: a Twitter, amely enyhén szólva is viharos évet élt át tavaly, eddig lehetővé tette a felhasználóknak, hogy váltogassanak az algoritmusos idővonal és a fordított kronologikus idővonal között. Mostantól ezen úgy változtat, hogy a feedjük két fülre oszlik majd: „Neked” és „Követés” (For You és Following).

Az alkalmazás első megnyitásakor a For You fül lesz először látható. Ez azt jelenti, hogy a trending témák és az ajánlások alkotják majd az új Twitter kezdőlapot, ahogy azt a TikTok is csinálja. A lap felidézi: nem ez az első eset, hogy egy rivális közösségi média alkalmazás – beleértve a Twittert is – lemásolja a TikTok funkcióit.

Azt még nem tudni, hogy ezt a konkrét változást hogyan fogadják majd a felhasználók, és mennyire befolyásolhatja a twitteres felhasználói élményt. Matt Navarra közösségimédia-elemző azt írta a frissítésről, hogy az új megoldás egy „a TikTok egy igazán szar verziója”.

Elon Musk, a Twitter vitatott tulajdonosa is tweetelt a változásról, más frissítések mellett. Ő azt hangsúlyozta, hogy ez a változás egy sokkal nagyobb felhasználóiélmény-felülvizsgálat része. A változás először iOS-ben jelenik meg, Androidon és weben egyelőre marad a már megszokott Twitter-felület.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!