Cipőt így még nem kényeztettek, mióta világ a világ

2023. január 7. – 07:00

Cipőt így még nem kényeztettek, mióta világ a világ
Fotó: Hanula Zsolt / Telex.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei CES kiállítás központi témái között szerepel a fenntarthatóság, a környezetvédelem, az energiatakarékosság – ami amúgy tejesen rendben is van, sőt, dicséretes. Csak éppen ad egy kis fura mellékízt az olyan eseteknek, amikor elég látványosan nem ez volt a mögöttes gondolat egy-egy fejlesztésénél, sőt, az embernek akár az is az eszébe juthat, hogy az emberiség már tényleg nem tudja jó dolgában, hogy mit csináljon. Másrészről viszont épp az ilyen, extravagáns és vicces kütyük adják a CES igazi sava-borsát, legyen szó szemmasszírozó robotról vagy kutya-alvásciklusfigyelőről.

Idén ezt a kategóriát az LG Styler Shoecare/Shoecase nyerte meg nálunk, amit amúgy már tavaly az IFA-n bemutattak, de most már ki is lehetett próbálni, megnézni működés közben. A Shoecase tulajdonképpen egy vitrin, moduláris, több üvegkalickából áll, amelyekben egy forgó kis platformon, egyénileg beállított világítás mellett pompáznak a cipők, természetesen optimális hőmérséklet és páratartalom mellett.

És még egy app is van hozzá, a Shoe Curator, amivel megoszthatjuk a közösségi médiában a büszkeségünket.

Aki ilyesmiben tárolja a cipőjét, nem valószínű, hogy valaha is felhúzza a lábára – de ha mégis, akkor jön be a képbe a Shoecare modul, ami a használt cipőt egy 47 perces vidám gőzölős szeánsszal fertőtleníti, szagtalanítja és patyolattisztává varázsolja. És már mehet is vissza a vitrinbe.

Amúgy minden cinizmust félretéve, a limitált kiadású, gyűjtői tornacsukák világa egészen szürreális és egyben csodálatos, amúgy meg milliárd dolláros biznisz, akit érdekel – bár ezt senki ne vegye professzionális befektetési tanácsnak – kezdje az ismerkedést ezzel vagy ezzel, esetleg ezzel, vagy ezzel a cikkel.

(Munkatársunk a kiállítást szervező CTA újságírói ösztöndíjprogramjában vesz részt a CES-en.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!