Musk felfüggesztette a CNN, a New York Times és a Washington Post több újságírójának a Twitter-fiókját

2022. december 16. – 05:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter felfüggesztette több ismert amerikai újságíró Twitter-fiókját, többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post és a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársáét – írta a Guardian. Az a közös bennük, hogy mindegyikük megírta, hogy a Twitter felfüggesztette azt a profilt, amely nyilvánosan elérhető adatokat osztott meg a szolgáltató új tulajdonosának, Elon Musk magánrepülőgépének a mozgásáról.

Helyi idő szerint csütörtök este Musk több bejegyzésben magyarázta, hogy a valós idejű tartózkodási helyének megosztása tilos, az erről beszámoló újságírókat pedig „merényletkoordináták” publikálásával vádolta.

„Egy kis idő távol a Twittertől jót tesz a léleknek”

– jegyezte meg a világ egyik leggazdagabb embere.

A felfüggesztése után Ryan Mac, a New York Times újságírója regisztrált egy új Twitter-fiókot, és azt írta, hogy nem kapott figyelmeztetést a cégtől, mielőtt elnémították volna, és hivatalosan azt sem közölték vele, hogy mi a felfüggesztésének az oka. Hozzátette: a megmozdulás nem változtatja meg a hozzáállását a munkához, a jövőben ugyanúgy be fog számolni Muskról és a cégeiről.

A Twitter lépéséről több lap is közleményt adott ki, a Washington Post szerint a történtek aláássák Musk állítását, amely szerint a Twittert a szólásszabadság platformjaként kívánja működtetni.

A Twitter egyébként csütörtök este felfüggesztette a Mastodon fiókját is. A Mastodon az növekvő népszerűségű Twitter-rivális, ahová elkezdtek átvándorolni a felhasználók, miután Musk átvette a techóriást.

Nem ez az első eset, hogy Musk saját szeszélyei alapján korlátoz tartalmakat a Twitteren. Az üzletembert nemrég kifújolták egy stand-up-esten, mire válaszul töröltette az arról készült videót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!