Újraindul a Twitter korábban széttrolkodott előfizetéses szolgáltatása

2022. december 12. – 06:33

Másolás

Vágólapra másolva

A félresikerült novemberi bevezetési próbálkozás után a Twitter hétfőn újraindítja az előfizetéses szolgáltatását. A Twitter Blue-ért havonta 8 dollárt vagy iPhone-on 11 dollárt kell fizetni, így elérhető az ellenőrzött státusz.

A Twitter Blue tesztverziója egy hónapja indult, az inaktív és kamufiókok felszámolásának részeként, de gyorsan kudarcba fulladt a próbálkozás, miután trollok lepték el a platformot. A felhasználók 8 dollárért úgynevezett kék pipát vásárolhattak maguknak, amely korábban politikusok, hírességek, közéleti szereplők és cégek profilján jelezte, hogy igazolt fiókról van szó. A rendszer viszont könnyen átjátszható volt, egy csomó felhasználó miután előfizető lett, egyszerűen átírta a nevét valamelyik hírességére. Ezt elég könnyű volt megcsinálni, mivel a Blue-ra való előfizetéssel megszerezhető kék pipa pontosan ugyanúgy nézett ki, mint a régi, kizárólag ismert emberek és márkák számára fenntartott (valóban ellenőrzött fiókoknak fenntartott) kék pipa.

A szolgáltatás most egy kicsi átalakítva újraindul, és többek között azt ígéri, hogy a hitelesített profilok bejegyzéseit, válaszait és említéseit előrébb sorolják majd a platformon. Ez a Twitter szerint a csalók és spamek kiszűrését is segíti majd.

A Twitter azt írta, hogy azok az előfizetők, akik megváltoztatják a profiljukon a nevüket vagy képüket, ideiglenesen elveszítik a kék pipájukat, de azt visszakapják, miután megvizsgálják a fiókjukat.

Új funkcióként jelenik meg a tweetek szerkesztésének lehetősége – az utólagos átírást persze jelzik majd –, és további újdonság, hogy hosszabb tweeteket is lehet posztolni. A Twitter ezeken felül azt ígéri, hogy a hitelesített profilok tulajdonosai hosszabb videókat tölthetnek majd fel, és feleannyi reklámot látnak majd, mint a nem előfizetők.

A vállalat azt is megerősítette, hogy színkódolt verifikációs rendszert vezet be, a vállalkozások aranyszínű pipát, a kormányzati fiókok pedig szürke szimbólumot kapnak.

Az egyelőre magyarázatra vár, hogy az Apple-felhasználóknak miért kell többet fizetniük, mint másoknak. Persze a Twitter-tulajdonos Elon Musk kirohanását ismerve azért nem olyan nagy meglepetés. Musk többször kritizálta már az Apple Store-t, ami akár 30 százalékot is levesz az eladások után. Még azzal is fenyegetőzött, hogy letiltja majd a Twittert onnan. Később aztán megegyeztek Tim Cookkal, a Apple vezérigazgatójával.

(via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!