A Honda és a Sony közös autót épít: Playstation a fedélzeten

2022. november 21. – 23:59

A Honda és a Sony közös autót épít: Playstation a fedélzeten
A Sony Vision-S 02 kész autónak tűnik. Fotó: Sony

Másolás

Vágólapra másolva

Március elején jelentette be a Sony és a Honda, hogy közös elektromos autójuk két éven belül piacra kerülhet és ezzel lezárhatnak egy évek óta keringő pletykát, amely szerint a világ egyik legnagyobb elektronikai cége valóban beszállna az autóiparba és nem csupán technológiai tesznek szánja a kalandot. Az autót, ha valóban elkészül, a Honda gyártja majd, illetve biztosítja a szervizhátteret is, míg a fedélzeti rendszerei a Sonytól származnak.

A kezdetben az Egyesült Államokban és Japánban megjelenő újdonságról legutóbb az idei Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai kiállításon esett szó, hiszen a CES-en állítottak ki egy kompakt méretű szabadidő-autót, a Vision-S 02-t, korábban viszont egy lépcsőshátú modellt láthattunk a tervek közt, de a két autó azonos platformra épül. A mostani tervekben egy 4,8 méter hosszú és 1,9 méter széles, öt- illetve hétüléses összkerékhajtású modell szerepel, amelynek első és hátsó tengelyét egy-egy 200 kilowatt teljesítményű, vagyis 270 lóerős motor hajtja, a végsebességét pedig 180 km/órára korlátozzák.

A Sony és a Honda autóját a kettes szintű vezetéstámogató-rendszer működéséhez szükséges Lidar (lézerradar) és CMOS képérzékelőkkel, illetve 5G adatkapcsolattal szerelik fel. Összesen negyven szenzor figyeli a külvilágot és az utasokat, a fedélzeten viszont a játéknak, illetve a szórakozás más formáinak is jut szerep.

Ezekről a Sony Honda Mobility vegyesvállalat elnöke, Izumi Kawanishi a Financial Timesnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Sony olyan tartalmakkal, szolgáltatásokkal és technológiával rendelkezik, amelyek megmozgatják az embereket és ezek lehetnek az új autó erősségei a Teslával szemben. Egyebek mellett azt tervezik, hogy valamilyen módon adaptálják a fedélzeti rendszerbe a Playstation 5 játtékonzolt is, amely a saját és felhőből elérhető tartalmak lejátszására, illetve játékok futtatására lesz alkalmas az utastérben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!