Elon Musk mégis megvásárolhatja a Twittert

2022. október 4. – 22:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztették a Twitter tőzsdei kereskedését, miután elterjedt a hír, hogy Elon Musk ismét ajánlatot tesz a cég megvásárlására. A Bloomberg értesülései szerint az eredeti ajánlati áron, részvényenként 54,20 dollárért venné meg a Twittert Musk. A Twitter mindössze annyit közölt, hogy megkapta az ajánlatot. A vállalat részvényei 23 százalékot emelkedtek.

Elon Musk idén tavasszal adott 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot a közösségi médiaplatformra. Az üzletet már meg is kötötték, ám a milliárdos üzletember később az automatizált és spamfiókok számára vonatkozó hiányos információkra hivatkozva visszalépett, és megpróbált kihátrálni.

A cég ezután pert indított Musk ellen. A vállalat álláspontja szerint az automatizált fiókokra való hivatkozás csak egy kifogás, és a valódi ok az üzleti környezet megváltozása.

A tárgyalás október 17-én kezdődne, előtte azonban még van lehetőség peren kívül megegyezni. Musk ajánlata azonban azt mutatja, hogy ügyvédei szerint valószínűleg elveszítené a pert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!