Egy androidos alkalmazás máris lemásolta az iPhone 14 nagy újítását

2022. szeptember 24. – 11:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az iPhone nemrég megjelent, 14-es sorszámú új generációjának egyik nagy újítása a Dynamic Island nevű funkció, amit most sikerült többé-kevésbé lemásolnia egy androidos alkalmazásnak.

A Dynamic Island az iPhone 14 Pro és a Pro Max modelleken elérhető, és az Apple részben erre húzta fel a telefon előzetes reklámkampányát. A cég szerint a funkció „hardver és szoftver és valami a kettő között”, de valójában az értesítések, állapotjelzők és widgetek újracsomagolásáról van szó. A „dinamikus sziget” a kijelző tetején található kis mező, aminek tartalma és mérete az éppen futó alkalmazásoktól függően változik, és megkönnyíti több alkalmazás egyidejű kezelését.

Forrás: Jawomo
Forrás: Jawomo

Egészen hasonlót valósít meg a Dynamic Island – dynamicSpot nevű androidos alkalmazás, ami máris több mint százezer letöltésnél jár – írja a Business Insider. A Jawomo cég által fejlesztett app-pal is egy pici felső mezőben lehet kezelni a futó alkalmazásokat. Ez a mező alapban állapotot mutat (például hogy milyen dalt játszik le éppen a telefon), de a felhasználó érintésére megnő, és akkor irányítani is lehet az adott alkalmazást. A Jawomo szerint a Dynamic Island – dynamicSpot jobban testre szabható, mint az iphone-os Dynamic Island.

Az iPhone 14-et nemrég mi is teszteltük, kritikánkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!