Megszűnik a BBC History magazin magyar kiadása

2022. május 27. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

11 év után megszűnik a BBC History magazin magyar nyelvű kiadása – írja a Média1. A BBC History szerkesztősége a lap júniusi számában közölte az olvasókkal, hogy a következő havi már nem fog megjelenni.

A Kossuth Kiadó a kiadás költségeinek nagymértékű megugrására és a lap veszteséges működésére hivatkozva tudatta az olvasókkal, hogy megszünteti az újság kiadását.

A kiadó annak ellenére sem tudja tovább finanszírozni a lap kiadását, hogy a közelmúltban árat is emeltek. A Média1 szerint a kiadás költségeinek megugrásához nagymértékben hozzájárulhatott, hogy a gyengélkedő forint és a papírhiány miatt drasztikusan megdrágult a papír, ezért megnőttek a nyomdai költségek és a nyomtatás ára is.

A BBC History magyar kiadása 2011-ben indult, azóta 135 rendes lapszám és számos különkiadás jelent meg. A lapban nemcsak az eredeti BBC History cikkeinek magyar fordításai jelentek meg, hanem neves magyar szakemberek cikkei is. A legfrissebb és egyben utolsó lapszám fókuszában például az ókori Pannónia áll, de szó van benne az Aranybulláról, a francia forradalomról és a gulyáskommunizmus gasztronómiájáról is.

Eközben a Kocsis Kiadó vezetője a Facebookon arról posztolt, hogy tárgyalásokat folytatnak a BBC-vel a lap kiadásának átvételéről. Arra is van tehát esély, hogy a jövőben – más kiadó gondozásában – ismét megjelenhet a magazin.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!