Mától mindenki használhatja a végpontok között titkosított hang- és videóhívást a Messengeren

2022. január 27. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly augusztusban jelentette be a Facebook, hogy a szöveges üzeneteknél 2016 óta létező végpontok közötti titkosítás hamarosan a hang- és videóhívásokra is ki fog majd terjedni, és bár Mark Zuckerberg azóta átnevezte Metára a cégét, az ígéret fél évvel később meg is valósult. Mint azt a csütörtöki bejelentésükben írták, amellett, hogy a végpontok közötti titkosítást mostantól a hívásoknál és a csoportbeszélgetéseknél is be lehet kapcsolni, egy rakás olyan funkció is érkezik a titkosított beszélgetésekbe, amiket a sima Messengerben megszokhatott az ember – írja a Verge.

A titkosított beszélgetésekhez kétféle módon lehet hozzáférni – az egyik megoldás, hogy az eltűnéses módot varázsoljuk elő úgy, hogy felfelé húzzuk az ujjunkat egy már létező beszélgetésben, a másik pedig az, hogy az üzenetírás gombra kattintva rányomunk a lakat ikonra. A titkosítás mellett a Meta egy rakás, a Messengerben már létező funkciót is átvitt a titkosított beszélgetésekbe, most már GIF-eket és matricákat is lehet küldeni, lehet reagálni az üzenetekre, a válaszolás is működik, a csoportbeszélgetésben pedig lehet látni, hogy éppen ki ír.

A beszélgetésekben küldött képeket is le lehet majd menteni, a következő hetekben pedig érkezik egy, a Snapchatből – meg a Messenger eltűnéses módjából – ismerhető funkció is, ami szól majd, ha valaki képernyőképet csinált a beszélgetésről. Arra viszont egyelőre még várni kell, hogy az ugyancsak a Metához tartozó WhatsApphoz hasonlóan alapból be legyen kapcsolva a végpontok közötti titkosítás a Messengerben és az Instagramon, állítólag azért, mert egyes szabályozó szervek szerint ez veszélyt jelenthetne a közbiztonságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!