Elon Musk cége hamarosan csipet ültetne emberek agyába

2022. január 21. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk milliárdos vállalkozó agyi chipeket gyártó startupja, a Neuralink hamarosan embereken is elkezd kísérletezni, legalábbis erre utal az, hogy a cég kísérleti igazgatót keres. Az álláshirdetés szerint az lesz az egyik feladata, hogy az első, embereken végzett kísérletek résztvevőivel is együttműködjön – írja a The Guardian.

Musk már korábban bejelentette, hogy olyan technológián dolgoznak, amellyel például „egy bénulással élő ember az agyával gyorsabban tudjon okostelefont használni, mint a hüvelykujjával”.

A cég korábban már sikeresen beültetett mesterséges intelligenciával ellátott mikrochipeket egy Pager nevű makákómajom és egy Gertrúd nevű malac agyába. Amikor Pager megkapta a Neuralinket, a kutatók folyamatosan elemezni tudták az idegsejtjeinek működését. Nagyon egyszerűen mondva megfigyelték, melyik idegsejtek lépnek működésbe, amikor a joystickot egy adott irányba mozgatja. Várhatóan hasonló teszteket végeznek majd az embereken is.

Musk szeret nagyot ígérni, az emberek agyába ültetett chipről korábban azt mondta, hogy 2020-ban kezdik el tesztelni, de ez eddig nem történt meg.

Elon Musk vagyona egyébként a tízszeresére nőtt a koronavírus-járvány első húsz hónapjában, 300 milliárd dolláros portfóliójával így jelenleg ő a világ leggazdagabb embere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!