Ne dőljön be a Semmelweis Egyetemnek tulajdonított, „járvány idején NEM oltunk...” kezdetű szövegnek!

2021. december 6. – 06:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Semmelweis Egyetem Infektológia Tanszéke egyik tankönyvének tulajdonít egy idézetet az a bejegyzés, amit már rengetegen megosztottak a Facebookon, vette észre a Hvg.hu.

„Járvány idején NEM oltunk, mert legyengíti az immunrendszert, és veszélyes mutációkat generál!” – így hangzik az áltudományos mondat, amit főleg oltásellenesek terjesztenek itthon.

A Semmelweis Egyetem közleményben cáfolta az álhírt, szó szerint idézzük:

„A Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszékének tankönyvére hivatkozva terjed álhír az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon a járványok idején történő vakcinációval kapcsolatosan. Az egyetemnek ilyen tanszéke nincs, Infektológiai Tanszéki Csoportja van, akik ugyanakkor nem írtak ilyen témában könyvet. Szinte minden, az egészségünkkel kapcsolatos tananyag, a szakterület folyamatos fejlődése miatt, az évek alatt sokat változott, de az egyetemen jelenleg használt tankönyvek egyikében sem szerepel az a félrevezető állítás, melyre alapozva az álhír terjesztői azt szeretnék elhitetni, hogy tilos lenne a jelenlegi világjárvány idején a védőoltások beadása.”

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a YouTube blokkol minden oltásellenes tartalmat, többek közt azokat, amelyek szerint az oltások krónikus egészségkárosodást okoznak, és azokat, amelyek téves információkat tartalmaznak az oltóanyagokban lévő anyagokról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!