Mostantól mindent blokkol a YouTube, ami oltásellenes

2021. szeptember 29. – 17:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A YouTube mostantól blokkolni fog minden oltásellenes tartalmat, többek közt azokat, amik szerint az oltások krónikus egészségkárosodást okoznak és azokat, amik téves információkat tartalmaznak az oltóanyagokban lévő anyagokról, írja a Reuters.

Ezen kívül letiltják a prominens oltásellenes aktivistákat és több YouTube-csatornát, derül ki a Washington Post cikkéből. Közéjük tartozik például Robert F. Kennedy Jr. és Joseph Mercola, akik régóta az oltásellenes mozgalom kiemelt szereplői.

A döntés feltehetően azért született, mert az utóbbi időben rengeteg bírálat érte a YouTube-ot és a Facebook-ot is, amiért nem tesznek eleget az álhírek terjedése ellen.

Kedden az orosz állami támogatású RT műsorszolgáltató német nyelvű csatornáit törölték a platformról, mivel a vállalat szerint a csatorna megsértette a YouTube félretájékoztatásra vonatkozó irányelveit és hamis információkat terjesztett. Oroszország szerdán úgy nyilatkozott a döntésről, hogy agresszíven korlátozták az információszabadságot, és megfenyegette a YouTube-ot azzal, hogy blokkolja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!