A TikTok kínai tulajdonosa szeretné, ha a dolgozók este 7-ig végeznének a munkával hétköznap

2021. november 1. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

A TikTok tulajdonosa, a ByteDance kiszivárgott dokumentumok szerint arra utasította a kínai alkalmazottait, hogy este 7-ig hagyják abba a dolgozást munkanapokon, írja a Bloomberg. A cég így akarja erejét venni a Kínában jellemző „996-os” munkatempót, vagyis hogy az emberek reggel 9-től este 9-ig dolgoznak heti hat napot. A Bloomberghez eljutott iratok szerint a jövőben kizárólag reggel 10 és este 7 óra között engedik dolgozni a TikTok alkalmazottait.

A lépés azért is meglepő, mert a kínai cégeknél jellemző, hogy a 996-os munkatempót követelik meg a dolgozóiktól, akiknek emiatt gyakorlatilag semmi idejük nem marad a magánéletükre. A South China Morning Postnak több technológiai cégnél dolgozó kínai munkás is arra panaszkodott, hogy a 996-os munkatempó miatt nem tudnak rendesen aludni, kiégnek, stresszesek, és nincs rendes magán- és szexuális életük sem.

A jövőben legalább egy nappal korábban engedélyt kell kérni a cégtől, ha valaki mégis tovább szeretne dolgozni. De maximum három órával dolgozhat többet hétköznap, hétvégén pedig nyolccal. A túlórázásért egyébként háromszoros fizetést ad a ByteDance, és a szóvivőjük is arról beszélt a Washington Postnak, hogy az új rendszerrel tisztességes kereseti lehetőséget akarnak adni a munkavállalóiknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!