Házi robotot dob piacra az Amazon

2021. szeptember 28. – 20:03

Másolás

Vágólapra másolva

Astro néven házi robotot dob piacra az Amazon, írja a BBC. A robot össze lesz kötve az Alexával, vagyis az Amazon okosotthon-szolgáltatásával, a tulajdonosok pedig úgyis tudják majd a gépet irányítani, ha nincsenek otthon.

A robot többek között arra lesz jó, hogy segítségével a tulajdonos akkor is körbe tud nézni az otthonában, ha éppen távol van, így például házi állatok, gyerekek vagy idősek ellenőrzésére is szolgál, illetve jelez a tulajdonosnak, ha valami szokatlan történik a házban.

Az Amazon azt is elárulta, hogy jóval többről van szó, mint egy mobilis Alexáról, Astrónak lesznek programozható személyiségjegyei és mozgáslehetőségei. A bemutatóvideóból többek között kiderül, hogy Astro gyakorlatilag egy mozgékony multifunkcionális tabletgép, amelyben van egy periszkópos kamera is, hogy a legeldugottabb pontokat is lehessen látni a házban, ha nem vagyunk otthon. Ráadásul a robot követni is tudja az embert, ha erre kérjük.

A robotnál egyébként be lehet állítani, hogy a ház melyik pontjaira ne menjen, illetve lesz rajta „ne zavarj” funkció is. Emellett ki lehet kapcsolni a mikrofonját és a kameráját is, bár emiatt viszont nem lesz képes a mozgásra. Astro 1000 dollárba, vagyis körülbelül 310 ezer forintba kerül majd, de ez akciós ár, ugyanis később megemelik 1445 dollárra, vagyis 445 ezer forintra.

Az Amazon még idén piacra dobja a kis házi robotot, de egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!