Az Instagram tudja, hogy háromból egy tininek testképzavart okoznak

2021. szeptember 15. – 07:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook tudatában van annak, hogy az Instagram mérgező hatással van a kamasz lányokra, és rombolja az egészséges testképüket. Erről 2019-ben csináltak egy belső vizsgálatot, de az eredményeket sosem hozták nyilvánosságra, a dokumentumokat most a Wall Street Journal szerezte meg.

„Háromból egy kamasz lánynak testképzavart okozunk” – jelentette ki a belső felmérés három évvel ezelőtt. Az egy évvel későbbi felmérésben pedig ezt írták: „A tinédzser lányok 32 százaléka mondta azt, hogy az Instagram rombolta a saját testképüket.” Valamint ezt: „A tinédzserek szerint az Instagram miatt nőtt a szorongók és a depressziósok száma. Ez a reakció minden vizsgált csoportban előjött.”

Nagy-Britanniában az öngyilkossági gondolatokkal küzdők 13 százaléka, az Egyesült Államokban pedig 6 százaléka mondta azt, hogy azoknak közük van az Instagramhoz, írja a Guardian.

Az Instagram 2012 óta a Facebook alá tartozik, amely mindennek ellenére a nyilvánosság előtt arról beszél, hogy az app negatív hatása elenyésző. Sőt, a tulajdonos, Mark Zuckerberg idén márciusban azt mondta, a közösségi média valószínűleg pozitív hatással van a mentális egészségre.

Idén nyáron jött ki egy film arról, milyen egy fitneszinfluenszer élete. A főszereplő, Sylwia teste tökéletes, az étrendje makulátlan, a lakása ragyog, hatszázezer követője van, magánélete viszont egyáltalán nincs.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!