Mire lehet számítani a mai bemutatón?

2021. szeptember 14. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az új iPhone-ok alighanem a techvilág legrosszabbul őrzött titkai közé tartoznak, hiszen már hónapokkal a bemutatásuk előtt elkezdenek csordogálni a pletykák velük kapcsolatban. A bemutató előtti hetekben pedig már tényleg az égvilágon minden ki szokott derülni róluk egy rakás nagyon megbízhatónak számító szivárogtatónak hála. Idén sem volt ez másként, ahogy arról a Telexen is olvashattak, a Bloomberg szakírója, Mark Gurman már augusztus közepén megosztott egy csomó részletet az új telefonokról, ez alapján pedig a tavalyihoz hasonló újításokra idén nem nagyon érdemes számítani:

  • az iPhone 13 állítólag kinézetében és a modellek terén is szinte teljes átfedésben lesz az előző generációval, az eltérést a telefonok vastagsága, néhány új szín és egy kisebb notch jelentheti;
  • pletykálják a 120 hertzes kijelzőt (de az nem tiszta, hogy pontosan melyik modelleknél);
  • az always on display is felmerült;
  • nagyobb lehet az aksi és gyorsabb a töltés;
  • biztosan lesz új processzor (az A15, nyilván);
  • még tovább javulhat a kamera;
  • most először lehet 1 terabájtos tárhelyű iPhone is, a minimum pedig 64 helyett 128 gigabájt lehet.

Biztosnak tűnik viszont, hogy minimum 2022-ig kell várni viszont a képernyőbe épített ujjlenyomatolvasóra, a notch teljes eltűnésére, a telefonból kitüremkedő kamera kisimítására, valamint a csatlakozófelület kiiktatására is. Utóbbi amúgy évek óta téma, a tavaly visszahozott MagSafe-technológiával pedig igazából kivitelezhető is lenne, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem tart ott az Apple vezeték nélküli töltése, hogy meglépjék ezt. Az mindenesetre vicces, hogy Ming-Chi Kuo elemzése szerint a cég előbb hagyná el a bemenetet, mint hogy a legtöbb telefongyártó, sőt, más termékeknél saját maga által is használt USB-C-re váltson.

A telefonokon túl lehet még számítani az Apple Watch Series 7 bemutatkozására, amely a szivárgások alapján a telefonhoz hasonlóan most először szögletes éleket kaphat és állítólag nagyobb is lesz, amely a keskenyebb vázzal jóval észrevehetően nagyobb kijelzőt eredményezhet a MacRumors szerint. Van esély arra is, hogy az AirPods 3 és a kilencedik generációs iPad is bemutatkozhat, ahogy pedig az lenni szokott az Apple új eszközeinek megjelenésénél, valószínűleg a legfrissebb szoftver is hamarosan befuthat majd. Persze ez egyelőre mind pletyka, de mindjárt kiderül, mi az igazság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!