Indul az első kombinált, influenza és koronavírus elleni vakcina tesztje embereken

2021. szeptember 8. – 15:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Novavax elkezdi egy kombinált, az influenza és a koronavírus ellen is hatásos vakcina korai fázisú tesztjét embereken – jelentette be az amerikai vállalat.

A vizsgálatot Ausztráliában végzik majd, 640 egészséges 50 és 70 év közötti ember bevonásával, akik vagy korábban megfertőződtek koronavírussal, vagy a teszt előtt legalább nyolc héttel kaptak oltást.

A résztvevők a vállalat Covid vakcináját és az influenza elleni NanoFlu oltás kombinációját kapják. A két vakcina kombinációja nagyobb hatékonyságot eredményezhet az egészségügyi rendszer számára, és egyetlen kezeléssel magas szintű védelmet adhat a koronavírus és az influenza ellen – mondta Gregory Glenn, a Novavax kutatási és fejlesztési elnöke.

A vállalat májusban közölte, hogy a szezonális influenza és a koronavírus elleni kombinált vakcinák döntő szerepet játszhatnak a Covid új variánsai elleni küzdelemben. A kombinált vakcina a mostani teszt előtti vizsgálatokban az influenza A és B változatával szemben is megfelelő válaszokat váltott ki, és védett a koronavírus ellen is. A cég a most kezdődő vizsgálatok eredményeit 2022 első felére várja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!