Humanoid robotokon dolgozik a Tesla

2021. augusztus 20. – 08:49

Humanoid robotokon dolgozik a Tesla

Másolás

Vágólapra másolva

Már 2022-ben elkészülhet a Tesla humanoid robotjának prototípusa, közölte a cég vezérigazgatója, Elon Musk, aki szerint a robot a Tesla gyáraiban szerzett, automatizált gépekkel kapcsolatos tapasztalatait, illetve a vezetést segítő Autopilot szoftver mögött álló hardver és szoftveregységet egyesíti majd.

Az elszabaduló és beláthatatlan következményekhez vezető mesterséges intelligenciától való félelmét már nem egyszer megosztó Musk megerősítette, hogy alapvetően barátságos robotnak szánják, ugyanakkor mechanikailag úgy tervezik, hogy ha baj történik, el lehessen futni a robot elől, vagy puszta erővel is meg lehessen fékezni. Elárulta azt is, hogy maga a robot 173 centi magas és és 56 kilós lesz, az arca helyén egy kijelzőt visel majd, a cégen belül pedig csak Optimus néven emlegetik – a cég honlapján ugyanakkor a Tesla Bot elnevezés szerepel.

Ami a robot által ellátandó feladatokat illeti, veszélyes, monoton és unalmas dolgokat bíznának majd rá. „Azt hiszem, a jövőben a fizikai munka egyfajta választható dolog lesz, amit csak akkor kell elvégezni, ha valaki szeretné” – vélekedik Musk.

A Verge persze megjegyzi, hogy a Tesla korábban már számos, elég jól hangzó, de végül semmilyen formában meg nem valósuló tervet dobott be, az tehát, hogy hogy egy humanoid robotról beszélnek, nem 100%-os garancia arra, hogy valóban el is készül a fejlesztés. Korábban ott volt a napenergiával működtetett Supercharger-hálózat, a villámgyors, 90 másodperces akkumulátorcsere a Teslák esetében, illetve a kígyószerű, a töltőlyukba magától betaláló töltőrendszer.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!