Szépen kérték a hekkert, a felét visszaadta az ellopott 181 milliárd forintnyi kriptopénznek

2021. augusztus 12. – 11:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világ egyik legnagyobb összegű kriptovaluta-lopása mögött álló hekker a 610 millió dolláros (kb. 181 milliárd forintos) ellopott vagyon csaknem felét visszaadta – írja a BBC.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Poly Network nevű platform a kibertámadás után levélben kérte a támadóktól, hogy ha egy mód van rá, adják vissza az ellopott kriptopénzt, ha másért nem, azért, mert ez az eddigi legnagyobb kriptolopás, ezért a bűnüldöző szervek nagyon komolyan veszik majd.

A hekker a Poly Network szerint szerdán reagált a levélre, megígérte, hogy visszaszolgáltatja az ellopott kriptovalutákat, és azt állította, hogy nem kifejezetten érdekli a pénz.

A Poly Network decentralizált pénzügyi platformjának (DeFi) célja, hogy összekösse a különböző blokkláncokat, hogy azok együtt tudjanak működni. A blokklánc tulajdonképpen egy olyan főkönyv, amiben többek között a kriptovalutákhoz kapcsolódó adatokat tárolják. A technológiáról ebben a cikkben olvashat bővebben.

  • A Poly Network a Twitteren arról számolt be, hogy az ellopott kriptovaluták közül eddig
  • 3,3 millió dollár értékű ethereum,
  • 256 millió dollár értékű Binance Smart Chain (BSC),
  • és 1 millió dollár értékű poligon került vissza hozzájuk.

Ezenfelül azt várják, hogy a tolvaj(ok) további 269 millió dollárnyi ethereumot és 84 millió dollárnyi polygont is visszafizessenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!