181 milliárd forintnyi kriptopénzt loptak el kibertolvajok, a meghekkelt szolgáltató arra kéri őket, hogy adják vissza

2021. augusztus 11. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 600 millió dollár (181 milliárd forint) értékű kriptovalutát loptak el egy, a Poly Network nevű platformot érő kibertámadás során – írja a CNBC. A hírt maga a Poly Network jelentette be a Twitteren.

A Poly Network decentralizált pénzügyiplatformjának (DeFi) célja, hogy összekösse a különböző blockchaineket, hogy azok együtt tudjanak működni. A blockchain tulajdonképpen egy olyan főkönyv, amiben többek között a kriptovalutákhoz kapcsolódó adatokat tárolják. A technológiáról bővebben ebben a cikkben olvashat.

Idén júliusig bezárólag már 361 millió dollárnyi kriptopénzt loptak el DeFi platformokról, ami a háromszorosa annak, mint amennyit 2020-ban összesen eltulajdonítottak.

A cég egy levélben arra kérte a támadókat, hogy ha egy mód van rá, adják vissza az ellopott kriptopénzt, ha másért nem, akkor azért, mert ez az eddigi legnagyobb kriptolopás, ezért a bűnüldöző szervek nagyon komolyan veszik majd.

A SlowMist kiberbiztonsági cég elemzői szerint 610-611 millió dolláros a kár. Miután ellopta a kriptopénzeket, a hekker három különböző kriptotárca között dobálta szét a szajrét. A Poly Network arra kéri a kriptovalutákkal foglalkozó kereskedőket, hogy ne fogadjanak el tokeneket az érintett tárcákból.

A SlowMist elemzői azt állítják, hogy már meg is találták a támadó levelezőfiókját és digitális ujjlenyomatait, a nyomában vannak. Szerintük a támadást régóta tervezték, jól szervezett volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!