Kigyulladt egy csúcskategóriás, pár napos Tesla, miközben a tulajdonosa vezette

2021. július 2. – 12:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csupán három nappal a leszállítása után magától lángra lobbant egy csúcskategóriás új Tesla a tulajdonos ügyvédjének állítása szerint. A Reuters azt írja, a 129 ezer dollárba (több mint 38 millió forintba) kerülő Model S Plaid kedden gyulladt ki, miközben tulajdonosa pennsylvaniai otthona közelében vezette.

Az incidens során a tulaj is veszélybe került, mert a kigyulladás után nem működött az ajtó elektronikája, így azt nem lehetett a hagyományos módszerrel kinyitni, de végül a testi erejét használva kijutott a járműből, állítja az ügyvéd, Mark Geragos. Miután a férfi kikecmergett, a kocsi még gurult kb. 12 métert, majd „tűzgolyóvá” változott a beszámoló szerint.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Geragos szerint amíg ki nem derül, mi okozta a kigyulladást, nem kellene engedni, hogy forgalomban közlekedjenek a gyártó legújabb modelljét jelentő Tesla Model S Plaidek. Júniusban, a típus bemutatóján Elon Musk, a cég vezetője azt mondta Model S Plaidről, hogy gyorsabb, mint bármelyik Porsche, és biztonságosabb, mint bármelyik Volvo.

Az eset kapcsán a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) közölte, hogy „kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal és a gyártóval, hogy információkat gyűjtsön az incidensről”. A Tesla a cikk megjelenésééig nem kommentálta a történést.

Nem ez az első hasonló, gyanús baleset Teslákkal. Áprilisban ketten meghaltak Amerikában, amikor nagy sebességgel fának hajtott és kigyulladt egy Model S. Felmerült, hogy a kocsi önvezető módban lehetett a baleset idején, ám Elon Musk szerint ezt kizárják a körülmények. A cég nemrég nyilvánosságra hozta, milyen sűrűn égnek le az autói: eszerint 205 millió megtett mérföldre jut egy tűzeset.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!