Új PlayStation VR-kontrollert mutatott be a Sony

2021. március 18. – 17:01

frissítve

Új PlayStation VR-kontrollert mutatott be a Sony
Több minden is átkerül a DualSenseből a VR kontrollerekbe – Kép: Sony Interactive Entertainment

Másolás

Vágólapra másolva

A Sony csütörtökön egy blogposztban bemutatta a következő PlayStation VR-kontrollerét, ami a rajzok és a megosztott részletek alapján messze túlszárnyalja majd az eredeti PS VR-hoz tartozó kontrollert. Február végén írtak először az új szettről, de akkor még inkább csak elképzelésekről volt szó, a legkonkrétabb infó az volt, hogy idén még biztosan nem kerül majd piacra.

A csütörtöki poszt már jelentősen részletesebb, még képeket is bemutattak az új kontrollerről. Nisino Hideakia, a Sony Interactive Entertainment platformtervezésért és igazgatásért felelős alelnöke alapvetően gömbként írt az eszközről, ami nagyobb szabadságot biztosít majd, és kényelmesebb lesz tartani.

Kép: Sony Interactive Entertainment
Kép: Sony Interactive Entertainment

Mindkét kontrollerbe hasonló adaptív ravaszok (elsütőbillentyűk) kerülnek, mint amik a PS5-höz járó DualSense kontrollerekben debütáltak. A fejlesztők ezeket kihasználva a játékban alakíthatják, hogy egy-egy tevékenységhez milyen erővel kelljen meghúzni a ravaszt (például járművek gyorsításához, fékezéséhez, esetleg íjászathoz). A rezgést is a játékra szabhatják a fejlesztők, így más érzés lesz például karddal harcolni, mint indákon lengeni.

A kontroller azt is érzékeli majd, hogy hova rakjuk az ujjunkat, anélkül, hogy erősebben megszorítanánk, így szabadabban használhatjuk a kezünket. A kontrollereket a VR-szemüveg követi majd a kontroller alján található gyűrűk segítségével.

Gyakorlatilag egy kettévágott PS-kontroller lesz, minden gomb rákerül, amit a konzolos játékosok már megszoktak.

A headsetről még nem sokat tudni azon kívül, hogy idén még nem jelenik meg – bár néhány fejlesztőnek már 2021-ben küldenek prototípusokat –, és hogy egy darab kábellel csatlakozik majd a konzolhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!