A Twitter elkezdi szűrni a hülyeségeket író oltásellenes posztokat, és tiltani a fiókokat

2021. március 2. – 05:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter hétfőn közölte, hogy elkezdte figyelni az oltással kapcsolatos téves információk megjelenését, és a tweetek címkézésével, illetve büntetési rendszer alkalmazásával szűri ki a szabálysértőket, írja az MTI.

A cég figyelmeztető címkékkel látja el az olyan bejegyzéseket, amelyek gyaníthatóan félrevezető információkat tartalmaznak a koronavírus elleni vakcinákról.

A szabályokat ismétlődően megsértő felhasználókkal szemben meghatározott büntetési szabályrendszert fognak alkalmazni. Például egy szabálysértés miatt törölt bejegyzésért két büntetőpont jár, egy figyelmeztető címkével ellátott posztért pedig egy. Két vagy három büntetőpontért tizenkét órára felfüggeszthetik a felhasználó fiókját, négyért egy hétre, ötért pedig végleges eltávolítással sújthatják.

A címkézést eleinte a Twitter alkalmazottai csinálják „kézileg”, de a vállalat azt tervezi, hogy automatikus rendszert is kidolgoz erre. A figyelmeztető címkékkel ellátott tweetekhez csatolhatnak egy linket is, amely a felhasználót az igazságügyi hatóságok ezzel kapcsolatos hivatalos információihoz vezeti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!