Szigorít a TikTok a fiatalkorú felhasználóik védelme érdekében

2021. január 13. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Új korlátozásokat fog bevezetni a TikTok videómegosztó a 16 évesnél fiatalabb felhasználóik körében, hogy így előzzék meg a kiskorúak szexuális kihasználását vagy bántalmazását. A 16 év alatti felhasználók nem fognak tudni üzeneteket fogadni idegenektől, és a megosztott videóikat is nehezebb lesz majd letölteni, írja a Guardian

A cég az alkalmazás alapértelmezett beállításait is megváltoztatja, minden 18 éven aluli felhasználó fiókja alapból privátra lesz állítva, így pedig a videóikat csak az ismerőseik láthatják.

„A ma bejelentett változások a következő lépését jelentik annak érdekében, hogy a TikTok biztonságos platform legyen minden felhasználó számára” – mondta Alexandra Evans, a TikTok gyermekbiztonságért felelős vezetője.

A gyermekbántalmazás ellen küzdő brit szervezet, az NSPCC üdvözölte a TikTok változtatásait, egyik vezetőjük, Andy Burrows azt mondta, hogy ez az intézkedéscsomag jelentősen csökkenti az esélyét, hogy pedofilok kapcsolatba lépjenek kiskorúakkal az oldalon.

Szerinte a bántalmazók a világjárvány előnyeit kihasználva most még több időt töltenek az interneten, ezért a többi platformot is sürgeti, hogy tegyen hasonló intézkedéseket a gyerekek védelme érdekében.

A TikTok változása több tízmillió fiatalkorú felhasználót érint, de abban bíznak, hogy a legnépszerűbb funkcióik korlátozása miatt a tizenévesek még nem fogják elhagyni az alkalmazást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!