Vizsgálja a lengyel versenyhivatal a Cyberpunk 2077 készítőit

2021. január 12. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

A készítői 2020 legnagyobb sikerjátékának szánták az évek óta reklámozott Cyberpunk 2077-et, ehhez képest az utóbbi évek legnagyobb játékipari blamája lett belőle. A játék olyan hibásan jelent meg, gyakorlatilag félkész állapotban, hogy bizonyos eszközökön egyáltalán nem lehetett vele játszani, más eszközökön óriási kellemetlenségek árán. Például bizonyos konfigurációk mellett nem lehetett menteni a játékban. De minden fontos, és az is, hogy ennek ellenére miért jó mégis, kiderül a kritikánkból.

A megjelenés utáni első felháborodások után jöttek is a súlyosabbnál súlyosabb reakciók, a Playstationt kiadó Sony levette a boltjából a játékot, a játékot fejlesztő lengyel CD Projekt Red rohamtempójú javításokba kezdett, bezuhant az árfolyama, a céget beperelték az USA-ban, de a legújabb hírek szerint már Lengyelországban is vizsgálódnak ellene.

A lengyel versenyhivatal azért indított vizsgálatot, hogy kiderítse, a CD Projekt Red a játékot felvezető kampányában nem folytatott-e megtévesztő kereskedelmi magatartást. Amennyiben bebizonyosodik, hogy de igen, akkor az éves bevétele akár 10 százalékát is bukhatja a cég a büntetés miatt, valamint pénzvisszatérítésre is kötelezhetik – írja a Games Industry.

A hatóság azt vizsgálja, hogy a játék, egész pontosan a játék óriási reklámkampánya nem kelthetett-e azt a téves illúziót, hogy ez egy szipi-szupi játék lesz, amiben például működik rendesen a mentés két évesnél idősebb konzolon is. Erre a kérdésre egyébként gémerek ezrei vágják rá válaszként, hogy de, a CD Projekt Red finoman szólva sem verte nagydobra, hogy a játék több sebből vérzik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!