Beperlik a Cyberpunk 2077 fejlesztőit

2020. december 25. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Pert indítanak a befektetők a Cyberpunk 2077 fejlesztői ellen az Egyesült Államokban, mert állításuk szerint a cég félrevezette őket, hogy milyen állapotban kerül piacra az év egyik legjobban várt videojátéka, írja a Bloomberg. Rengeteg játékos csalódására a Cyberpunk 2077 az előző generációs konzolok gyakorlatilag játszhatatlan a bugok miatt, a panaszok miatt a Sony határozatlan időre törölte a játékot a PlayStation Store-ból, illetve megígérte, hogy mindenkinek visszafizetik a pénzét. Hasonlóan tett a Microsoft és maga a játékfejlesztő cég is.

A botrány hatására a lengyel CD Projekt Red részvényeinek árfolyama nagyot zuhant, emiatt is indítottak jogi eljárást a befektetők. A Rosen Law Firm, egy befektetői jogokkal foglalkozó ügyvédi iroda képviseli őket, február végéig várják további részvényesek csatlakozását a perhez. A New York Times információi szerint a CD Projekt Red nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Lengyelországban is pernek nézhet elébe.

A problémák ellenére egy sor rekordot megdöntött a Cyberpunk 2077, és már az első napon visszahozta a fejlesztés összes költségét. A játékot mi is teszteltük, és a rengeteg hiba ellenére is úgy éreztük, hogy valahol mélyen azért egy jó játék van eltemetve a bughegyek alatt.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!