Miért mondja azt a Messenger, hogy egyes funkciók nem érhetők el?

2020. december 17. – 12:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azok, akik szerda este óta megnyitották már a Messengert a számítógépükön vagy a telefonjukon, bizonyára többször leokézták már azt az üzenetet, melyben az alkalmazás tájékoztatta őket arról, hogy egyes funkciók nem érhetők el. Az üzenet elsőre furcsának tűnhet, tartani azonban nem kell tőle, ez ugyanis az átlagfelhasználókat helyett elsősorban azokat a fejlesztőket és vállalkozásokat érinti, melyek a Messenger alkalmazásprogramozási felületével (API) működő alkalmazásokat használnak – írja a 24.hu.

A Facebook december elején a blogján jelentette be, hogy az Európában bevezetett adatvédelmi szabályozásokra válaszul december 16-ától változtatásokat eszközöl a Messenger API-jában. Így több funkció elérhetetlenné vált az európai fejlesztők és vállalkozások számára, és azok a felhasználók is pórul jártak, akik egy ezt használó, nem európai szolgáltatással tartották így a kapcsolatot Instagramon vagy Messengeren. A The Verge cikke alapján jelenleg sem a Messengerben, sem Instagramon nem lehet szavazást indítani, Instagramon hiányoznak a matricák, Messengerben pedig nem lehet személyre szabott válaszokat küldeni, de lehetséges, hogy bizonyos fájltípusokat sem lehet elküldeni, hiányozhatnak a becenevek és az Instagramos privát üzenetekben küldött kiterjesztett valóság hatások is.

Forrás: Flachner Balázs / Telex
Forrás: Flachner Balázs / Telex

Az alkalmazásban olvasható üzenet szerint a cég dolgozik azon, hogy vissza tudják hozni a kivezetett funkciókat, amiket részletesen a fejlesztői dokumentációban lehet megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!