Az Instagram után a Youtube is azt szeretné, ha jobban meggondolnánk, mielőtt valami sértőt kommentelünk

2020. december 4. – 18:36

Másolás

Vágólapra másolva

A jövőben a Youtube meg fogja kérdezni a sértő kommentet író felhasználóit, hogy valóban ezt szeretnék-e, írja a Complex. A cég azt szeretné, ha a platform sokkal befogadóbb lenne, ezért először az androidosok fognak egy felugró ablakot kapni, ha valami vulgárisat vagy bántót kommentelnek egy videó alá. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a felhasználó átgondolja, tényleg szeretné-e, ha a sértő megjegyzése kikerülne az internetre.

A felugró ablakban lesz egy link a Youtube közösségi alapelveiről, illetve egy opció, hogy utólag is tudja szerkeszteni a kommentjét a felhasználó. Ettől függetlenül a cég szerint előfordulhat, hogy nem sértő megjegyzések után is felugrik az említett ablak, mert a rendszer folyamatosan tanul a témában. A Youtube hasonló rendszert vezetett be a pandémiával kapcsolatos félrevezető videók és információk esetében is.

A toxikus kommentelői kultúra megfékezése egyre fontosabb a nagy techcégeknek. Októberben az Instagram jelentette be, hogy egy algoritmussal elkezdték szűrni a sértő hozzászólásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!